Latest Post

Wat is hooggevoelig? Je eigen weg vinden in een wereld vol sociale druk 6 Mindfulness Tips voor Online Cursisten om een Betere Online Leerervaring te Creëren

Mindfulness online training

Hoe meer je je bewust bent van wat er buiten je eigen hoofd gebeurt, hoe beter je je kunt concentreren op wat er in je hoofd zit. Als je voortdurend wordt afgeleid door wat er gebeurt op sociale media, wat er op de kabel is, of wat er op het internet is, ga je veel dingen missen die zich vlak voor je bevinden. Of het nu je telefoon is die zoemt van de meldingen, het geluid van de TV of radio, of de dagelijkse stroom van gesprekken om je heen, je moet leren hoe je deze dingen kunt afstemmen. De beste manier om dit te doen is door een digitaal filter te gebruiken. Afhankelijk van je apparaat kun je filters gebruiken die specifieke soorten inhoud blokkeren of je kunt een app gebruiken die alle afleidingen wegfiltert. Hoewel het belangrijk is om een aantal sociale media-accounts te hebben, moet je ook oppassen dat ze je leven niet gaan opslokken. Probeer een gulden middenweg te vinden waar je ze kunt checken voor inspiratie en informatie, maar laat ze je niet afleiden van wat je hier eigenlijk komt doen.

Ontdek hoe jij het beste leert.

Als je net begint, is het vaak het beste om er gewoon in te duiken en te zien wat werkt. Maar naarmate je je meer op je gemak voelt in je online leeromgeving, wil je misschien nagaan welke leermethode voor jou het beste werkt. Hoewel er geen goede of foute manieren zijn om te leren, is het belangrijk om je eigen leerstijl te begrijpen, zodat je een bevorderlijke leeromgeving kunt creëren. Als u het beste leert door te lezen, kunt u proberen meer lezen in uw dag in te bouwen. Als u het beste leert door te luisteren, kunt u proberen om meer te luisteren in uw dag. Dit betekent echter niet dat je al het andere moet schrappen. In plaats daarvan kun je deze nieuwe inzichten gebruiken om je online leerervaring te optimaliseren. Hier kun je mindfullness online training volgen.

Maak elke dag tijd om te leren.

Als je de tijd hebt, zul je verbaasd zijn over wat je kunt bereiken. Maar zelfs als je alle tijd van de wereld hebt, is het belangrijk om tijd te maken voor wat je leuk vindt om te doen. Als je niets gepland hebt, vergeet je gemakkelijk dat je dingen hebt die gedaan moeten worden. En, hopelijk, probeer je niet alles tegelijk te doen. Langzaam en gestaag wint de race, maar als je sommige dingen snel gedaan moet krijgen, kun je je online leertijd gebruiken om dit te bereiken. Een manier om dit te bereiken is door je online leertijd te gebruiken om wat bij te lezen, naar audioboeken te luisteren of educatieve video's te bekijken. Er zijn ook tal van online gemeenschappen waar u kunt deelnemen en interageren met andere lerenden. Deze gemeenschappen zijn geweldig omdat ze u in staat stellen efficiënter te leren terwijl u tegelijkertijd plezier hebt.

Probeer een pauze te nemen van technologie.

Technologie is een tweesnijdend zwaard als het gaat om online leren. Hoewel het ons kan helpen betrokken te blijven en bovenop onze vele verantwoordelijkheden te blijven, kan het ook een negatieve invloed hebben op onze geestelijke gezondheid. Het felle licht van het scherm is vaak te veel voor onze ogen, waardoor ze vermoeid raken en overgevoelig worden. Als dit gebeurt, kunnen we de behoefte voelen om voortdurend van het scherm weg te kijken, wat nog meer vermoeidheid veroorzaakt. Het is belangrijk om tussendoor pauzes in te plannen waarin u uw ogen kunt laten rusten en u uw ogen een pauze kunt gunnen. Als u kunt, probeer dit dan in te plannen tijdens uw online leertijd. Als je niet in staat bent om regelmatige pauzes in te plannen, probeer dan wat vrije tijd in te plannen waarin je niet driftig door sociale media bladert, e-mail controleert, YouTube-video's bekijkt of iets anders dat je van je echte leven afbrengt.