Latest Post

Wat is hooggevoelig? Je eigen weg vinden in een wereld vol sociale druk 6 Mindfulness Tips voor Online Cursisten om een Betere Online Leerervaring te Creëren

Wat is hoogsensitief

Hooggevoeligheid is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar mensen die gevoeliger zijn dan anderen. Mensen met hooggevoeligheid kunnen worden gezien als de meest gevoelige en kwetsbare onder ons. Hooggevoeligheid is ook gebruikt als overkoepelende term voor verschillende subcategorieën van gevoelige mensen. Deze omvatten: Hooggevoelige Mensen, Hooggevoelige Mensen, Hoog Empathische Mensen, Introverte Kwetsbare Mensen en nog veel meer. De term 'hooggevoeligheid' wordt op veel verschillende manieren gebruikt door veel verschillende mensen. Als je de term 'hooggevoeligheid' googelt, kom je misschien websites tegen die zeggen dat een hoog niveau van gevoeligheid een gave van God is of een teken van geestelijke rijpheid of een aanwijzing dat je voorbestemd bent voor grote dingen… of misschien zelfs wel alle drie! Met andere woorden, als je gelooft dat hooggevoeligheid iets goeds is, dan kan het de moeite waard zijn om het te onderzoeken, omdat het geschenken kan voortbrengen die groter zijn dan alle schade die je kunt ondervinden als gevolg van je verhoogde gevoeligheden.

Wat is hoge gevoeligheid?

Wat is hoogsensitief zijn en hooggevoeligheid? Hooggevoeligheid is een term die gebruikt wordt om iemand te beschrijven die dingen dieper voelt en verwerkt dan anderen. Mensen met hogere niveaus van gevoeligheid kunnen meer empathie en compassie voelen dan anderen, en ze kunnen meer emotioneel reageren en gevoeliger zijn voor hun omgeving. Ze kunnen het ook moeilijker hebben om sociale signalen te lezen, met anderen om te gaan en zich aan te passen. Mensen met hooggevoeligheid zijn de meest fragiele en kwetsbare onder ons.

Hooggevoeligheid is een van de vele vormen van geavanceerde empathie, het vermogen om de gevoelens, gedachten en emoties van een ander diep te begrijpen. Empaten zoeken minder snel sociale situaties en relaties op, hebben meer kans op depressie, angst en zelfbeschadiging, en kunnen ook door anderen gepest of misbruikt worden vanwege hun vermeende "zwakte".

Hooggevoelige mensen hebben unieke uitdagingen

Hooggevoelige mensen hebben unieke uitdagingen die gepaard gaan met hun sterke empathische vermogens. Hooggevoelige mensen kunnen hun emoties voelen en er meer door beïnvloed worden, en ze kunnen het gevoel hebben dat ze een verhoogde gevoeligheid hebben voor de emoties van anderen. Ze kunnen ook het gevoel hebben dat ze "op eieren lopen" omdat ze zo gevoelig zijn voor de gevoelens van anderen.

Hooggevoelige mensen hebben het vaak moeilijker om sociale signalen te lezen, met anderen om te gaan en erbij te horen. Ze kunnen het moeilijker hebben om zich in woorden of geschriften uit te drukken, en ze kunnen het moeilijker vinden om een baan te houden of vrienden te maken. Ze kunnen ook meer angst en depressie ervaren door hun verhoogde gevoeligheid.

Hooggevoelige mensen worden geconfronteerd met vele stereotypen en stigma's.

Hooggevoelige mensen worden geconfronteerd met veel stereotypen en stigma's. Mensen met hooggevoeligheid melden vaak dat ze worden gezien als "overdreven empathisch", "zwakzinnig", "weinig zelfvertrouwen" en "waardeloos". Ze kunnen het ook moeilijk hebben om mensen te vinden die bereid zijn hen te begrijpen of zichzelf te zijn. Dit kan een tweesnijdend zwaard zijn. Hooggevoelige mensen kunnen het gevoel hebben dat ze nergens bij passen, dus vermijden ze sociale situaties, wat leidt tot isolement en eenzaamheid. Maar als ze wel mensen vinden die hen accepteren, kunnen ze moeite hebben om zichzelf te zijn, omdat ze bang zijn dat ze veroordeeld of genegeerd zullen worden.

Hooggevoelige mensen worden vaak verkeerd gediagnosticeerd met stoornissen als Asperger of ADHD, wat kan leiden tot schaamte en stigma rond hun hooggevoeligheid. Sommige hooggevoelige mensen maken zich zorgen dat anderen hun hooggevoeligheid zullen associëren met een stoornis of "gek doen".