Latest Post

Wat is hooggevoelig? Je eigen weg vinden in een wereld vol sociale druk 6 Mindfulness Tips voor Online Cursisten om een Betere Online Leerervaring te Creëren
Lifecoach Rotterdam

Mensen zien life coaching als een antwoord op hun problemen. Aan de andere kant begrijpen life coaches niet echt hoe problemen in individuen ontstaan. De Life Coach moet begrijpen dat er niet één enkele oorzaak is. Mensen die al een tijd in een situatie zitten, hebben veel meer kans om later nog steeds in die situatie te zitten.

Waar zijn life coaches geneigd naar?

Mensen zijn ook eerder geneigd om een professionele dan een interne oplossing te gebruiken. Een tegenvoorbeeld: Een jonge man vond dat zijn vrouw hem moest verlaten. Hij was begonnen hem meer leven in te blazen en voelde zich gefrustreerd en boos. Toen hij zijn gevoelens vrijuit besprak met zijn life coach, werd hij geleidelijk minder boos en begon hij zich zeer gemotiveerd te voelen om ervoor te zorgen dat zijn vrouw wegging en nooit meer terugkwam.

De life coach hielp hem met advies over hoe hij beter kon communiceren en met carrièrepraatjes om zijn vrouw te motiveren hem te verlaten. En hij deed het. Al enkele jaren achtereen is ze weg gebleven.

Life Coaching als een 12 stappen faciliteringsprogramma voor succes

De Life Coach kan ook worden gebruikt als een speciaal soort life facilitatie programma. Het 12 stappen facilitatie programma als geheel was een bijproduct van de Jack Thoreau beroemde life coaching lezing. Hoewel het een van de meest bekende life coaching programma’s is, is het niet het enige.

En hoewel veel van dit soort programma’s al jaren en jaren worden gebruikt, en zelfs nu nog populair zijn, is het vaak niet duidelijk of het het programma zelf is of de benadering binnen het programma die het verschil maakte. Een Life Coach neigt naar de volgende vijf hoofdprincipes in elk life coaching